Verzorgingstips

Groeien waar je bij staat

Het leuke aan tulpen is dat je ze letterlijk ziet groeien waar je bij staat. Daar hebben ze wel een beetje verzorging voor nodig. Met deze tips kun jij optimaal genieten van jouw bos geluk in huis.

Groeien waar je bij staat

Brr…

Een bos tulpen gekregen? Zet ze eerst even een uurtje mét het papier in de vaas. Gebruik hiervoor koud water. De tulpen zuigen zich dan vol en gaan rechtop staan.

Brr…

Vlieg weg!

Zet de vaas met tulpen het liefst op een koele, niet te zonnige plaats. En uit de buurt van de fruitschaal. Fruit scheidt ethyleen af waardoor de tulpen sneller afrijpen.

Vlieg weg!

Vers water

Ververs het water om de twee dagen. Schoon drinkwater is ook voor tulpen wel zo lekker.

Vers water

Hoog, hoger, hoogst

We zeiden het al: tulpen groeien waar je bij staat. Soms wel 10 centimeter in de vaas! Zorg dus voor een vaas die hoog genoeg is, of snijd de tulpen elke dag een beetje af.

Hoog, hoger, hoogst

Narcis

Tulpen staan graag alleen in een vaas. En met narcissen zijn ze al helemaal geen vrienden. Zet tulpen dus nooit samen met narcissen in de vaas. Die geven namelijk een slijm af, waardoor de tulpen hun koppen laten hangen.

Narcist

Extra voeding?

Onze tulpen komen met een volle maag bij jou thuis aan. En dat is alles wat ze nodig hebben. Zo’n klein zakje met ‘voedingsmiddel’ is dus absoluut niet nodig. Beter voor de tulp én voor het milieu.

gezonde tulpen