Duurzaam kweken

Écht duurzaam

Duurzaamheid een suf begrip? Misschien wel, ja. Maar bij TuKiss doen we wat we beloven. Dus als we zeggen dat we duurzaam kweken, dan doen we dat ook. In zeven stappen - het geluksgetal - van tulpenbol tot vaas.

Écht duurzaam

De oversteek

De tulpenbollen worden in eigen beheer geproduceerd in de Flevopolder. Daarna worden ze gerooid en maken ze een korte oversteek naar Bovenkarspel in West-Friesland. Een korte reistijd dus met een lage CO2-uitstoot. Wel zo prettig.

De oversteek

Minimale footprint

Na deze reis mogen de bollen bijkomen in de koelcel. We drogen ze en sorteren ze op maat. Helaas zijn er ook ‘zieke’ bollen. Die mogen niet meedoen. Dit alles gebeurt klimaatneutraal. Warmte en kou worden vanuit de bodem opgewekt. Dat betekent minder gasverbruik. Cool toch?

Minimale foodprint

Wij houden van regen

Een hekel aan regen? Wij zijn er juist dol op! Alle tulpenbollen worden op regenwater geplant. Daarna worden ze biologisch gekweekt in een verticale teelt. Eh… een wát? Drie lagen boven elkaar. Meer bollen op minder ruimte dus. En een energiebesparing van 33%.

Wij houden van regen

Goed voor de natuur. En voor onze mensen

Als de tulpen gegroeid zijn, worden ze geoogst door mensenhanden. Dat is een flinke klus en daarom zorgen we extra goed voor onze mensen. Zo houden we ze fit met een eigen fitnessruimte.

Goed voor de natuur. En voor onze mensen

Recycle!

Het bossen van de tulpen laten we over aan machines. De bollen die overblijven, worden vergist en hergebruikt als gas. En weet je nog dat regenwater, waarop de bollen worden geplant? Dat zuiveren en hergebruiken we ook. Alles wordt dus optimaal gebruikt. Dát is pas duurzaam kweken.

Recycle!

Nog één reis

Als de tulpen gebost zijn, worden ze ingepakt en zijn ze klaar voor een laatste reis om te shinen in jouw huis. Onze tulpen passen perfect in een op maat gemaakte luxe verpakking, dus van loze ruimte of plastic opvulling is geen sprake.

Nog één reis

TuKissed

Je bent TuKissed! Onze prachtige bos tulpen heeft jouw huis bereikt. Check wel even onze verzorgingstips . Dan weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van je bos geluk.

TuKissed